Paras perunamuusi

3
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (49 arviota)
Loading...

Tämä perunamuusi on loppuun asti viimeistelty ja nautinto sen mukainen. Makupaletin takaa kaksi perunalajiketta, voi ja täysmaito. Näistä se paras muusi syntyy.

Ainekset kahdeksalle

  • 1,5 kg kahta eri perunalajiketta, jauhoinen ja kiinteä (esim. Rosamunda ja Nicola)
  • 3-5 dl täysmaitoa
  • 50 g voita
  • 4-5 tl suolaa (keitinveteen)
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1/4 tl muskottipähkinää

Vinkki: perunamuusin voi maustaa tilanteen mukaan esim. ruohosipulilla tai sitruunalla.

Ota voi pehmenemään pöydälle. Samoin maidon voi jo ottaa lämpenemään. Kuori perunat ja laita kiehumaan pariin litraan vettä, jossa suolaa 4 tl.

Kun perunat ovat ylikypsiä, eli alkavat hajoilla, ota desin verran vettä talteen ja kaada loput kattilasta pois. Jätä perunat höyryämään kattilaan hetkeksi. Laita voi päälle sulamaan. Mausteita myös kattilaan heräilemään.

Tee perunamuusi perunanuijalla. Jos käytät konetta muusin tekoon, ole varovainen, koska sillä menee nopeasti liisteriksi. Lorottele maitoa ja keitinvettä kupista aina sitä mukaa kun tarvitaan. Ihan löysää perunamuusista ei kannata tehdä, vaan nätin kuohkea koostumus on paras.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

3 kommenttia

  1. sapettaa -

    Nyt kyllä kannattaisi reseptin tekijän tarkastaa valkopippurin määrä. Laitoin 2kg:n mitalla 1/2tl ja muusia ei voi syödä, ei maistu millekään muulle kuin valkopippurille. Keittelen nyt reilua kiloa perunaa lisää, josko saan tuon edes sillä määrällä tasoitettua.

  2. sapettaa -

    Kirjotimpa päin pefyyliä kiukuissani, eli ei ollut 2kg:n mitalla valkopippuria :.) vaan 2kg perunaa ja tuo 1/2tl pippuria.

Kommentoi