Paprikapiirakka

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Satokauden makeimmista paprikoista kannattaa tehdä herkullinen paprikapiirakka. Se on simppeli, mutta täyttävä kasvisruoka, jonka kylkeen sopii raikas vihersalaatti.

Ainekset neljälle

  • 2 eriväristä paprikaa
  • 1 sipuli
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 200 g juustoraastetta
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolainen piirakkapohja

Pese paprikat huolellisesti. Siivuta ja kuutioi ne. Kuori ja silppua sipuli hienoksi.

Lorauta pannulle oliiviöljyä. Lisää paprikakuutiot sekä sipulikuutiot pannulle ja kuullota miedolla lämmöllä niin kauan, että paprikoista sekä sipulista on vedet haihtuneet ja ne muuttuvat makeaksi.

Lorauta sekoituskulho tilkka kermaa sekä perunajauhot. Sekoita tasaiseksi. Lisää loput kermat sekä juustoraaste. Mausta kermaseos pippurilla, suolalla ja oreganolla.

Sekoita pannulta paprikakuutiot kermaseokseen.

Kauli piirakkapohja uunivuokaan sopivaksi. Kaada paprikaseos piirakkapohjan päälle. Tasoita hyvin ja paista paprikapiirakkaa 175 C uunissa, noin 40 minuuttia.

Uunin jälkeen paprikapiirakka saa jäähtyä ja kiinteytyä pöydällä puolisen tuntia.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi