Pappilan hätävara

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...

Pappilan hätävara on aikojen saatossa nähnyt monta versiota. Alkuperäinen idea kuitenkin on tehdä kaapin perukoilta löytyvistä aineksista nopeasti erinomainen jälkiruoka.

Ainekset neljälle

  • 150 g keksejä ja / tai 2 pullasiivua tai korvapuustia
  • 1 dl kuohukermaa
  • 200 g maitorahkaa
  • 3 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl pakastemarjoja (tai tuoreita jos sattuu olemaan)
  • 1 dl hilloa

Vinkki: Kokeile pappilan hätävaraan myös puolukoita ja puolukkahilloa.

Ota pakastemarjat sulamaan. Paloittele pullat tai korvapuustit pieneksi ja paahda pannulla rapeiksi.

Vatkaa ensin kermavaahto ja lisää sitten sokerit sekä rahka. Sekoita tasaiseksi.

Murskaa keksit. Laita marjoihin vähän sokeria.

Kokoa pappilan hätävara laseihin. Vuoron perään kermarahkaa, pullaa, hilloa, marjoja ja keksejä. Tee pari kerrosta, jolloin kaikkea tulee joka lusikalliseen.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi