Pannupizza

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (196 arviota)
Loading...

Mehevä ja rapeapohjainen pannupizza onnistuu näppärästi myös kotona. Täytteissä saa käyttää mielikuvitusta, tässä perinteinen “pizza americana”.

Viimeksi päivitetty

Ainekset 28 cm pizzaan

pizzapohja

  • n.4 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl maitoa
  • 0,5 dl kiehuvaa vettä
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 4 rkl oliiviöljyä

Täytteet (voi varioida ja lisäillä)

  • 1 pallo mozzarella-juustoa
  • marinara-kastiketta (tai paseerattu tomaatti + ketsuppi)
  • 150g palvikinkkua
  • 1 prk ananaspaloja
  • 150g sinihomejuustoa
  • 1 tl kuivattua oreganoa

Pizzapohjan valmistus

Kiehauta vettä vedenkeittimessä. Kaada vedestä puoli desiä monitoimikoneen kulhoon ja kylmät maidot perään. Näin saat näppärästi tarpeeksi lämmintä nestettä, johon sekoitetaan kuivahiiva, sokeri ja suola. Anna hiivan aktivoitua 10 minuuttia. Voit sillä välin valmistella tomaattikastiketta.

Kun hiiva on saanut hetken olla, lorauta reippaasti oliiviöljyä sekaan ja hiukan jauhoja. Laita kone pyörimään (toki voit tehdä pizzapohjan myös käsin vaivaamalla, mutta onhan se työläämpi). Lisää jauhoja vähän kerrallaan niin, että taikinasta tulee valuvan löysää. Ota korkeareunainen uunin kestävä pannu, siihen reipas oliiviöljy ja kumoa taikina pannuun. Jätä kohoamaan liinan alle lämpimään.

Pannupizzan kastike ja täytteet

Rapeapohjaisen pannupizzan salaisuus on siinä, että täytteet ovat “kuivia”, eli ylimääräinen vetisyys niistä täytyy saada pois. Keitä kastike kunnolla kasaan. Jos käytät paseerattua tomaattia, niin sitäkin voi kiehauttaa hetken. Valuta ananaspalat ja mozzarella huolella.

Pizzapohja kohoaa noin puolessa tunnissa. Voit hiukan paistolastalla (käsin voi olla turhan tahmeaa) levitellä pizzapohjaa, jos se ei yllä reunoihin asti. Levitä tomaattikastike pohjan päälle, mutta jätä pari senttiä reunoista puhtaaksi.

Siivuta mozzarella niin ohuiksi rinkuloiksi kuin mahdollista. Laita muutama siivu pohjan päälle, levitä sen päälle suikaloitu palvikinkku. Kinkun päälle loput mozzarellat. Asettele ananaspalat ja paloiteltua sinihomejuustoa sinne tänne. Painele täytteitä vielä hieman kämmenellä, jolloin ne uppoavat nätisti pizzan sisään reunojen tasalle.

Paista pannupizza ensin 175 asteisessa uunissa n.20 minuuttia, nosta sitten lämpöä 210 asteeseen ja 5-10 minuuttia lisää, niin että pizza saa nätin värin pintaan. Annan pannupizzan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi