Panna cotta

4
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (270 arviota)
Loading...

Jos et osaa muuta jälkiruokaa ulkomuistista niin opettele ainakin Panna cotta, joka on paitsi helppo, vie jalat yleensä kaikilta alta.

Ainekset neljälle

  • 3 dl kermaa (voi jatkaa punaisella maidolla)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,3 – 0,6 dl sokeria maun mukaan*
  • 2 liivatetta

Päälle

*VINKKI sokerin sijaan voi sulattaa mukaan valkosuklaata.

Liivate likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta kerma kattilassa. Pyöräytä sokeri kyytiin ja sitten liivatteet. Jätä seos jäähtymään.

Tee kastike kiehuttamalla aineksia kokoon vartin verran. Paseeraa seos siivilän läpi. Jätä myös jäähtymään.

Kun kerma on huoneenlämpöistä, kaada se neljään lasiin. Laita panna cotta jääkaappiin.

Kun kerma on hyytynyt, voit jakaa kastikkeen kerman päälle kerrokseksi. Jätä lasit jääkaappiin jäähtymään. Panna cotta säilyy hyvin jääkaapissa seuraavaan päiväänkin, kunhan peittelet sen hyvin, ettei muut maut tartu siihen.

Tarjoa panna cotta hedelmäsoseen kera.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

4 kommenttia

  1. Mittasuhteet eivät kyllä pidä paikkaansa tässä panna cottassa. Ensinnäkin neljälle ihan liian vähän ja toisekseen liivatetta on liikaa. Marjojakin aika reippaasti, jos siirapin tekee pintaan. Olisko sopiva nesteen määrä 5-6dl.

  2. Todella hyvä ja sopivan yksinkertainen ohje! Panna cotta on jälkiruokien kuningatar!!

Kommentoi