Panna cotta on niitä jälkiruokia, joka vie kaikilta jalat alta. Tämä resepti kannattaa opetella ulkomuistista. Kastikkeen avulla tätä voi varioida loputtomasti.
Ainekset neljälle
- 3 dl kermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 0,3 – 0,6 dl sokeria maun mukaan
- 2 liivatetta
Kastike
- 1 dl Bonnen vadelma- tai ananassosetta
- tai valitsemiasi marjoja/hedelmiä
Vinkki: Sokerin sijaan voi sulattaa mukaan valkosuklaata. Kerman voi korvata myös ranskankermalla, joka tuo mukavan hapokkuuden tähän jälkiruokaan.
Laita liivate likoamaan kylmään veteen.
Kiehauta kerma kattilassa. Pyöräytä sokeri kyytiin ja sitten liivatteet. Jätä seos jäähtymään.
Jos teet kastikkeen marjoista/hedelmistä, aloita kiehuttamalla aineksia kokoon vartin verran. Paseeraa seos siivilän läpi. Voit jättää osan marjoista/hedelmistä myös sattumiksi. Jätä kastike jäähtymään.
Kun kerma on huoneenlämpöistä, kaada se neljään lasiin. Laita panna cotta jääkaappiin hyytymään.
Kun kerma on hyytynyt (n.4 tuntia), kaada kastike kerman päälle kerrokseksi.
Panna cotta säilyy hyvin jääkaapissa seuraavaan päivään, kunhan kelmutat sen hyvin, ettei muut maut tartu.
1 kommentti
Todella hyvä ja sopivan yksinkertainen ohje! Panna cotta on jälkiruokien kuningatar!!