Paneer tikka-masala

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Kanaa tikka-masala on intialaisen ruoan ystävien klassikko. Tässä se tehdään kasvisversiona kotijuustosta, paneerista. Tulee varsin erinomaista myös tällä reseptillä.

Ainekset neljälle

  • 300g paneer-kotijuustoa*

Masala-kastike

  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 cm pätkä inkivääriä
  • 1 rkl jeeraa
  • 1 rkl korianteria
  • chiliä maun mukaan
  • 1 tl suolaa
  • 1 limen mehu
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl tomaattimurskaa
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 1 rkl voita

*Vinkki: Paneer on intialaista mietoa kotijuustoa. Sitä ei välttämättä löydy kaupasta, mutta voit korvata tämän suomalaisella kiinteällä tuorejuustolla – tai jopa tofulla.

Paloittele juusto ja laita varrastikkuihin. Ota uunin grillivastuksien alla väriä juuston pintaan nopeasti. Älä hauduta, koska juusto sulaa. Jos et halua ruokaan paahtunutta aromia, voit ohittaa tämän vaiheen.

Silppua valkosipuli sekä inkivääri. Paahda kattilassa ruokaöljyssä. Pyörittele kuivat mausteet ja chili sekaan. Purista lime ja kaada tomaattimurska myös sekaan. Anna kiehua hissukseen 5 minuuttia.

Lisää kerma ja kiehauta. Aja masala tasaiseksi sauvasekoittimella. Siloita kastike voilla.

Sekoita juustokuutiot masalaan ja aseta tarjolle.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi