Panang curry

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arviota)
Loading...

Panang curry saa kermaisen olemuksensa kookosmaidosta ja rapeutta suolapähkinöistä. Lempeä curryn lämpö yhdistettynä ruokosokeriin. Yllättävän helppo aasialainen herkkuruoka.

Ainekset neljälle

  • 4 broilerin rintafileetä
  • 2 sipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • 3 dl kookosmaitoa
  • 150g suolapähkinöitä
  • 2 tl punaista currytahnaa tai panang currytahnaa (jos löydät)
  • 2 rkl soijaa
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • tuoretta thaibasilikaa (basilika käy myös)

Valmistele sipulit suikaleiksi, valkosipuli silpuksi. Leikkaa broileri wokkisuikaleiksi. Pese ja kuutioi paprika.

Laita wokkiin öljyä, paista broileriin nopeasti väriä. Lisää currytahna, soija ja sokeri. Pyöritä minuutti kovalla lämmöllä ja lisää sipulit sekä paprika.

Kaada kookosmaito wokkiin ja kiehauta kunnolla. Ripottele suolapähkinät myös mukaan (jätä hiukan koristeeksi).

Kun broileri on juuri ja juuri kypsää, sekoita mukaan kourallinen thaibasilikan lehtiä ja nosta panang curry tarjoiluastiaan.

Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi