Palermon pasta

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arviota)
Loading...

Palermon pasta on kouluruokalan suosikkeja. Se on näppärä vuokaruoka tehdä; kasaa ainekset ja lyö uuniin.

Ainekset neljälle

  • 300g broilerin fileetä
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 300g pastaa (penne tai makaroni käy hyvin)
  • 150g juustoraastetta
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 7 dl vettä
  • 2 dl kermaa
  • 1 tl currya
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • timjamia koristeeksi
Laita vajaa litra vettä kiehumaan.
Leikkaa broileri suikaleiksi ja paista öljytyllä pannulla pinnat kiinni. Siirrä broilerit laakeaan n. 1,5l uunivuokaan, johon tulee sekoittaa myös pastat (kyllä, keittämättä).
Laita voita samalle pannulle, ja kun se sulaa niin lisää vehnäjauho. Sekoita hyvin. Lorauta kermaa päälle ja kiehauta tasaiseksi. Mausta currylla, hunajalla ja mustapippurilla. Siirrä seos broilerien joukkoon vuokaan. Sekoita juustoa mukaan.
Kaada kiehautettua vettä vuokaan niin että pastat peittyvät.
Paista palermon pastaa 175C uunissa 30-40 minuuttia. Pasta ehtii siinä ajassa pehmeäksi ja ylimääräiset nesteet ovat imeytyneet.
Koristele palermon pasta revityllä timjamilla.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi