Palapaisti

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Kunnolla haudutettu palapaisti on mahtava herkku. Tarjoa se keitettyjen perunoiden tai perunamuusin sekä herneiden kanssa.

Ainekset kahdeksalle

  • 1 kg naudan sisä- tai palapaistia
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 3 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 6 maustepippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl kermaa
  • 1 puntti ruohosipulia

Vinkki: herneet sopivat hyvin keventämään tuhtia pataruokaa

Silppua sipuli hienoksi. Laita kasariin voin kanssa ja kuullota hetki makeaksi. Leikkaa palapaisti nopan kokoisiksi kuutioiksi ja lisää kasariin. Paista pintoihin väriä. Jauhota vehnäjauhoilla.

Kaada tomaattimurska kasariin. Leikkaa porkkanat kuutioiksi ja lisää kasariin. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Lorauta vettä kyytiin sen verran, että lihat peittyvät.

Hauduta palapaistia kannen alla hissukseen pari tuntia. Sekoita välillä ja lisää tilkka vettä jos ruoka uhkaa kuivua.

Viimeistele palapaisti sekoittamalla mukaan loraus kermaa. Anna tekeytyä hetki ja koristele ruohosipulilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi