Pakorat eli friteeratut kasvispyörykät

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (15 arviota)
Loading...

Pakorat ovat intialaista katuruokaa parhaimmillaan. Nämä friteeratut kasvispyörykät maistuvat kipakan Chutneyn kanssa taivaallisilta.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 1 sipuli
  • 3 keskikokoista perunaa
  • 1 koura vihreitä papuja
  • 1 puska korianteria
  • 1-5 chiliä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 2 tl jeeraa
  • 1/2 tl kurkumaa (väriksi)
  • 1 tl suolaa
  • 1-4 rkl vettä
  • 100g gram-jauhoja (kikherneistä tehty – etnisissä ruokakaupoissa löytyy)
  • öljyä uppopaistoon

Kuori ja kuutioi sipuli sekä perunat pieneksi. Vihreät pavut myös lyhyeksi pätkäksi. Laita kasvikset kulhoon. Silppua chiliä ja tuoretta korianteria sekaan maun mukaan. Raasta inkivääriä ja mausta kasvikset jauhetulla korianterilla, jeeralla, suolalla ja kurkumalla. Pyörittele seos sekaisin.

Siivilöi pakora-seokseen gram-jauhoja ja pyöritä ne tasaisesti vihanneksien sekaan.

Ota iso paistinpannu tai wok ja lämmitä öljy noin 180 asteeseen uppopaistoa varten.

Lisää vähän vettä pakora-taikinaan ja vaivaa pari kertaa. Idea on saada taikinasta juuri ja juuri sen verran löysää, että sitä on näppärä ottaa lusikalla ja pudottaa öljyyn. Lisää vettä jos tarvetta.

Friteeraa ensin pieni testinökäre. Öljy on tarpeeksi kuumaa kun pakora alkaa heti porista iloisesti ja ruskistuu nopeasti.

Paista pakorat pienissä erissä pari minuuttia per puoli ja nosta talouspaperin päälle. Nauti pakorat heti paiston jälkeen, jolloin ne ovat rapeimmillaan.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi