Paistetut herkkusienet

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Herkkusienet ovat hiukan aliarvostettu raaka-aine. Paistamalla herkkusieniä rauhassa, saat esiin niiden ominaisen, jopa pähkinään viittaavan maun. Pasitetut herkkusienet sopivat loistavasti esimerkiksi pihvin kylkeen, perunoiden sijaan.

Ainekset neljälle

  • 8 keskikokoista herkkusientä
  • paistoöljyä
  • 1 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • persiljaa koristeeksi

Vinkki: Paistettujen herkkusienten sekaan voi sujauttaa luovasti muun muassa jotain näistä; kermaa, sinihomejuustoa, pekonia, tonnikalaa tai metvurstia.

Leikkaa herkkusienistä kanta siistiksi. Lohko sen jälkeen neljään osaan.

Lorauta paistoöljyä pannulle ja herkkusienet perään. Pyörittele sieniä puolella lämmöllä hissukseen niin kauan, että ne kutistuvat puoleen (vedet haihtuu) ja pinta saa nätin värin.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja voilla. Kaada tarjolle ja koristele paistetut herkkusienet persiljasilpulla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi