Paistettua kuhaa aniskastikkeessa

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Paistettua kuhaa ja siihen ravintolatasoinen aniskastike kyytipojaksi. Kastikkeen erikoisuus piilee herkkusienissä, joiden umamin sävyttämä aromi siivittää kastikkeen uusiin ulottuvuuksiin. Vieno anis viimeistelee makuelämyksen.

Ainekset neljälle

  • 4 kuhafileetä

Aniskastike

  • 1 rkl voita
  • 4 salottisipulia
  • 6 herkkusientä
  • 1 tähtianis
  • ½ vaniljatanko halkaistuna tai 1/2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vasikanlientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 40 g voita
  • suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria

Vinkki: Paistettua kuhaa voi tarjota esimerkiksi risoton kanssa.

Kuullota voissa hienonnettu salottisipuli ja lohkotut herkkusienet. Lisää vaniljatanko, tähtianis, liemet, valkoviini ja etikka. Keitä kunnes puolet on jäljellä. Siivilöi liemi, lisää kerma ja keitä viisi minuuttia. Vispaa voi joukkoon juuri ennen tarjoilua. Mausta suolalla ja pippurilla.

Rullaa kuhafileet ja kiinnitä cocktail-tikuilla. Paista kuharulla pannulla voissa pystyasennossa ja lusikoi pannulle sulavaa voita kalan päälle. Viimeistele kypsytys 180C uunissa muutama minuutti, että kala ehtii kypsäksi. Poista tikut paistetusta kuhasta, kokoa annokset ja nauti heti.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi