Paistettu riisi

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (19 arviota)
Loading...

Kun teet intialaista ruokaa, tee sitä reilusti kerralla. Jämistä saa seuraavana päivänä erittäin helpon herkun. Paistettu riisi syntyy toki myös tuoreista tarvikkeista.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle (tuoreet raaka-aineet)

  • 1 porkkana
  • 1 tomaatti
  • 1 sipuli
  • 4 kananmunaa
  • 1 rkl jeeraa
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pätkä inkivääriä
  • 2 dl basmati-riisiä
  • reilusti ruokaöljyä
  • 1 koura tuoretta korianteria (myös jämistä tehtyyn)
  • 1 lusikka maustamatonta jogurttia (myös jämistä tehtyyn)

Paistettu riisi tuoreista raaka-aineista

Huuhtaise riisi ja laita se kiehumaan kattilaan. Ei tarvitse mennä ihan pehmeäksi asti.

Wokkipannuun pilpustettu tomaatti, murskatut valkosipulinkynnet ja raastettu inkivääri ja pari ruokalusikallista ruokaöljyä. Paistele hetki tasaiseksi ja lisää jeera sekä paprikajauhe. Lisää taas loraus öljyä.

Kuori ja kuutioi porkkana ja sipuli hyvin pieneksi. Kuullota ja pyörittele öljy-mausteseoksessa viitisen minuuttia niin että porkkana alkaa pehmentyä.

Kun riisi on valmis, kauho sitä wokkiin ja sekoittele. Wokin lämpöä voi tässä kohtaa nostaa. Riisi saa ruskistua sieltä täältä. Lisää öljyä jos näyttää kuivalle.

Kun riisi on tasaisesti sekoittunut muihin aineksiin rikotaan kananmunat sekaan ja paistetaan riisiä niin kauan että munat ovat kypsynyneet. Aseta tarjolle ja koristele paistettu riisi korianterisilpulla ja jogurtilla.

Paistettu riisi eilisen jämistä

Laita ylijääneet kastikkeet sekaisin wokkiin ja ota lämpöä. Kauho riisiä lusikka kerrallaan wokkiin ja pyörittele tasaiseksi. Riisi saa vähän ruskistua sieltä ja täältä.

Nosta tarjolle ja koristele jogurtilla ja korianterisilpulla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi