Paistettu maito eli Leche Frita

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (11 arviota)
Loading...

Yön yli hyytynyttä maitovanukasta (Leche Frita) voi paistaa kuin pihviä. Leivityksellä paistettu maito saa rapean pinnan. Hedelmäkompottia kylkeen ja ai kun maistuu.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kahdeksalle

  • 3 rkl maissijauhoja
  • 1 dl hienoja vehnäjauhoja
  • 3 rkl sokeria
  • 1 litra punaista maitoa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Leivitykseen ja paistoon

  • 1 dl hienoja vehnäjauhoja
  • 1 rkl ruskeaa sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl voita

Sekoita maissi- ja vehnäjauho sekä sokeri kulhossa. Lisää desin verran maitoa ja vispaa hyvin.

Lämmitä loput maidot kattilassa niin että maito alkaa kuplia, lorauta tästä kuumasta maidosta desin verran jauhokulhoon ja sekoita taas hyvin – voila, seos alkaa hyytyä. Kaada kulhosta maitoseos takaisin kattilaan, lämmöt pois ja hyvin sekoittaen pari minuuttia. Jätä tekeytymään.

Ota korkeareunainen uunivuoka tai leipävuoka ja voitele oliiviöljyllä. Leche fritasta on tultava paksua, muuten sitä ei voi paistaa. Kaada jäähtynyt maitoseos vuokaan ja laita kylmään yön yli.

Kun maitoseos on hyytynyt, sen saa veitsellä auttaen kaadettua vuoasta ja leikattua. Tarkoitus on saada vajaan tuuman paksuisia ja pelikortin kokoisia paloja.

Maidon leivitys ja paisto
Laita pannu levylle ja ala ottaa lämpöä.

Riko munat yhdelle lautaselle. Sekoita kaneli, sokeri ja jauhot toiselle.

Dippaa maitopalat ensin munaan ja pyörittele sitten jauholautasella. Voita reippaasti pannulle ja palat sinne paistumaan. Pari minuuttia per puoli.

Nauti paistettu maito hedelmäsalaatin kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi