Pähkinävoikakku

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Pähkinävoikakku on mukavan tuhtia seuraa päiväkahville. Kuivakkakuna se säilyy varsin hienosti seuraavaan päivään. Ei tätä jaksa kerralla syödä kuitenkaan.

Ainekset kymmenelle

  • 1,5 dl pähkinävoita
  • 3-5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 1,5 dl kookoskermaa
  • 1 dl fariinisokeria tai intialaista jaggerya
  • 1 tl vaniljasokeria (tai uutetta)
  • 50-100g tummaa suklaata paloina
  • 1 rkl voita

Kuorrutus

  • 0,5 dl kookoskermaa
  • 50g tummaa suklaata
  • 0,5 dl pähkinävoita
  • pähkinöitä maun mukaan
  • tomusokeria

Lämmitä kookoskerma kattilassa. Ota puoli desiä sivuun ja tee lopusta kakkupohja.

Kakkupohja: Sulata voita, pähkinävoita ja haluamasi määrä tummaa suklaata. Kaada tehosekoittimeen ja mausta, myös sokerit kyytiin.

Ala kaataa hissukseen jauhoja taikinaan. Sekoita myös kananmunat mukaan. Kun massa on vielä joten kuten valuvaa, kaada se kakkuvuokaan. Paista 150C uunissa kypsäksi. Kokeile puutikulla sisältä. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kypsää on.

Nosta pähkinävoikakku jäähtymään. Tee sillä välin kuorrutus lämmittämällä kookoskermaa, suklaata sekä pähkinävoita.

Kuorruta pähkinävoikakku. Koristele pähkinöillä ja tomusokerilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi