Kanavartaat ja Satay-kastike

1
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (10 arviota)
Loading...

Nämä grillivartaan voit tehdä kanasta tai possusta, jopa kalasta. Satay-kastike on melko tulisesti maustettu pähkinä-kookosdippi, joka on mahdottoman hyvää.

Ainekset neljälle

600 g broilerin rintafileetä – tai possun sisäfileetä

Marinadi

  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl soijaa
  • 1 tl ruokosokeria
  • varrastikkuja

Satay-kastike

  • 1 dl kookoskermaa
  • 2rkl punaista curry-tahnaa
  • 1 dl pähkinävoita
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 3 rkl ruokosokeria
  • 2 rkl tamarindia (tai sitruunamehua)
  • vettä
  • suolaa ja pippuria

Sekoita marinadiainekset. Raasta inkivääri ja valkosipuli joukkoon.

Leikkaa kana tai possu pitkän omaisiksi varraspaloiksi. Sekoita marinadin kanssa ja laita jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi, mielellään yön yli.

Keihästä liha tikkuihin ja paista uunissa 225 astetta ja 15 minuuttia (lihasta riippuen).

Mittaile Satay-kastikeainekset kattilaan ja keittele vartti kokoon. Lisää vettä jos on liian paksua – lopputulos pitäisi olla dippi eikä levite. Maistele, mausta. Satay pitää olla makea ja pikkaisen tulinen. Jäähdytä Satay hetki ennen tarjoilua.

Vinkki: kylmä Satay

Jos on oikein kiire, Satay:n voi tehdä ilman keittämistä. Sekoita vain kookoskerma, curry-tahna ja pähkinävoi. Maku ei ole niin syvä mutta menee se näinkin!

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

1 kommentti

Kommentoi