Makkarakastike
0

Nopea makkarakastike maistuu kaikille – etenkin lapsille. Upean makunsa se saa kermasta ja tomaatista, jonka makua korostetaan tilkalla viinietikkaa ja sokeria.

Rapuwokki
0

Aasian makuja ylistävä rapuwokki saa mehukkuuden sitruksista. Lisää chiliä maun mukaan ja nauti puolikuivan valkoviinin kanssa.

Munavoi
0

Munavoi kuuluu tietysti ensisijaisesti karjanpiirakan päälle, mutta testaa sitä luovasti muuallakin. Lihaisan patongin välissä tai uuniperunan kanssa.

0

Kunnianosoitus baijerilaiselle olutkulttuurille. Oktoberfest-possupata on niitä näppäriä ruokia joka tulee kuin itsestään uunissa hiljalleen hauduttelemalla.

0

Tuoreesta valkosipulista tehty valkosipulikeitto on lempeän kermainen alkuruoka. Sekaan voi laittaa krutonkeja tai kun oikein haluat säväyttää; pekonimuffinin.

Balsamico-paisti
0

Reipas uuniruoka joka tulee kerralla paistaen. Eikä haittaa että possunpaisti on vielä edullistakin.

Pilahviriisi
0

Riisistä saa erilaisilla mausteilla, pähkinöillä ja rusinoilla erinomaisen juhlavan pilahviriisin – käy jopa sellaisenaan lounaasta.

Smetanamuikut
0

Savon sydämestä inspiroitu smetanamuikkuresepti on kunnianosoitus hienolle järvikalallemme.

Jeerariisi
2

Jeerariisi syntyy, kun kypsennetään riisi pannulla ja se maustetaan kuminalla. Tällä saa uuden säväyksen intialaisten curryjen kanssa tarjottavaan lisäkeriisiin.

Crepes suzette
0

Oh, la la! Ne fiinimmät appelsiiniohukaiset. Onhan ne vähän monimutkaisempi tehdä, mutta on makukin toista maata.

Tolita-keitto
0

Andalusian Toloxin kaupungista kotoisin oleva perinnekeitto tolita saa ruokaisuutta kananmunasta ja reippaasta oliiviöljystä. Nauti keitto hyvän leivän kanssa.

Punaherukkahilloke
0

Punaherukan happamuus taittuu nätisti sipulin ja sokerin makeudella. Tämä on erinomainen hilloke mm. kanaviillokille tai riistalihalle.

0

Kalaa suolakuoressa on kalan käsittelyä inhoaville helppo ruoka toteuttaa ja lopputulos on kuin ravintolassa konsanaan.

Kiinalaiset hampurilaiset
2

Kiinalaiset hampurilaiset syntyvät höyrytetystä sämpylästä ja pitkään mausteliemessä haudutetusta lihasta. Nämä pienet hampurilaiset sisältävät monta komponenttia ja ovat hieman työläitä. Mutta kun pääset maistamaan, niin vaivannäkö palkitaan.

Köyhat ritarit
0

Köyhät ritarit ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan erinomainen jälkkäri ruokahävikin vähentämiseen. Yleensä aina on kaapissa eilistä leipää, maitoa ja kananmuna.

Pinaatti-ricottapasta
0

Maukas pinaatti kermaiseen ricottaan sekoitettuna ja alla sitruunaisen pirteä pasta. Yksinkertaista ja hyvää kasvisosastolla.

0

Klassiset mummonkurkut ovat taatusti kesän parhaita herkkuja. Tee reilusti kerralla. Toimii grillilihan kanssa ja leivän päällä.

Tillimakaroni
0

Vaasalaisissa pitserioissa hitiksi noussut tillimakaroni on jotain, jota kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti. Hiukan majoneesia kylkeen ja tämähän on kaikessa outoudessaan yllättävän hyvän makuista.

Englantilainen maalaissalaatti
0

Tämä ruokaisa maalaissalaatti käy hyvin lounaasta tai jopa illallisesta. Tilli sopii salaatinkastikkeen mausteeksi upeasti, vaikka onkin liharuoka kyseessä.

Kurkku-fetasalaatti
0

Muikeaksi marinoidut kurkut mintulla hölvättynä ja siihen sitten vielä juustoa suolaksi. Todella hyvä fetasalaatti.

Hirvipata ranskan tapaan
0

Viinissä kypsytetty hirvipata on makumaailma, jonka vertaista saa hakea. Tämän kanssa kannattaa viiniä varata reippaasti myös lasiin. Jos et löydä hirvenlihaa, niin nauta käy myös.

Lämpimät katkarapuleivät
0

Mahtava tuulahdus 80-luvulta. Lämpimät katkarapuleivät olivat silloin hienoa herkkua, ja sitä ne ovat vieläkin. Reilummaksi iltapalaksi tai töiden jälkeen.

0

Aikojen hämärään häviävän grillikulttuurimme kulmakivi porilainen on tuttu herkku varmasti jokaiselle ennen 90-lukua syntyneelle suomalaiselle. Näin helposti se syntyy omassa kyökissä.

Suklaamousse
0

Suklaamousse kannattaa tehdä kahdesta eri suklaasta; tummasta sekä maitosuklaasta. Pelkästä tummasta suklaasta tehty mousse kun maistuu melko tummalle.

1 25 26 27 28