0

Piimälimppu on klassista pohjolan keittiötä parhaimmillaan. Hapan-imelän makunsa limppu saa siirapista ja piimästä. Mausteisena versiona se on joulupöydän vakiovieras.

Chiliperunat
0

Chiliperunat eli patatas bravas ovat tapas-ravintoloiden ylpeys espanjassa. Salsa brava tehdään yleensä ravintolan salaisella reseptillä.

0

Aina niin herkullinen kinkkukiusaus on arkiruokien aatelia. Tee iso potti – nauti monta päivää. Lämmittäminen onnistuu parhaiten pannulla.

Makkaravartaat
0

Makkaravartaat syntyvät nopeasti grillissä tai uunissa. Herkullisen kastikkeensa ansiosta tässä reseptissä on oma sävel, verrattuna netin satoihin muihin makkaravartaisiin.

Hunaja-sinappipossua
0

Andalusian vuoriston lahja maailmalle. Hunaja-sinappikastike on täydellinen kumppani mehukkaaksi paistetulle possulle.

cannelonit
0

Cannelonit ovat kaiken vaivan arvoisia. Kun teet vielä pastalevyt itse, niin tämä on varsinainen juhlaruoka vaikka täytteenä olisi pelkkiä kasviksia.

Tonnikalalaatikko
0

Tonnikalalaatikko vaatii tunnin uunissa, mutta valmistelut ovat yksinkertaiset. Käytä vain vastuullisesti pyydettyä tonnikalaa – ei se niin paljon kalliimpaa ole.

Pasta all' arrabbiata
0

Pasta all’ arrabbiata eli vihainen pasta on tulistettu chilillä. Chilejä löytyy kaupassa jos jonkinlaista, joten mene oman maun mukaan.

Grillisalaatti
0

Hyvää kuin pyttipannu, lähes yhtä terveellistä kuin kasvisruoka ja tulee grillissä? Grillisalaatti on kesähitti nro 1.

Kanaviillokki
0

Kouluajan kauhu; kanaviillokki on itse asiassa aivan erinomaisen hyvää, kun sen tekee huolella ja ajan kanssa.

Sunnuntaipaisti - Sunday Roast
0

Sunnuntaipaisti eli Sunday Roast on yksi englannin kansallisruoista. Kuten kovin usein, tässäkin reseptissä kastike on se joka homman lopulta ratkaisee. Panosta sen onnistumiseen yhtä paljon kuin lihan mehevyyteen.

Munavoi
0

Munavoi kuuluu tietysti ensisijaisesti karjanpiirakan päälle, mutta testaa sitä luovasti muuallakin. Lihaisan patongin välissä tai uuniperunan kanssa.

Ranskalainen papupata - cassoulet
0

Ranskalainen papupata “cassoulet” on alunperin maalaisruokaa, jonka tekeminen kesti koko päivän ja jonka raaka-aineita meidän perusmarketissa ei ole saatavilla. Tässä yksinkertaistettu resepti – mausta tinkimättä.

Nigiri sushi
0

Tässä suupalassa on riisiannos alla ja päällä täyte, joka voi olla nori “vyöllä” köytetty kiinni. Nigiri on helppotekoista sushia.

Friteeratut banaanit
0

Kiinalaisen ravintolan perusjälkiruoka. Friteeratut banaanit ovat helppo tehdä. Öljyn tuhlaamisen välttämiseksi kannattaa miettiä menu niin, että on jotain muutakin uppopaistettavaa?

Coleslaw
0

Coleslaw eli kaalisalaatti on taattua USA -tavaraa. Grillijuhlissa se raikastaa ribbsit. Nykyisissä laadukkaissa hampurilaispaikoissa se on burgerin vakiokylkiäinen. Yksinkertainen ja monikäyttöinen sivusalaatti.

Possuwokki
0

Wokit ovat aasialaista pikaruokaa parhaimmillaan. Possuwokki on vartissa valmis, kun leikkaat lihan hyvin ohuiksi suikaleiksi. Herkullinen kastike kruunaa makuelämyksen.

Hot pot
0

Mausteinen hot pot lämmittää mukavasti. Se on nopea ja helppo tehdä. Reilun inkiväärinen ja valkosipulinen ruoka voi ehkäistä jopa flunssaa.

Benedictin munat
0

Toisinaan hotellin aamiaisella voit valita benedictin munat tyypillisen munakkaan sijaan. Päivä lähtee käyntiin kuin kuninkaalla konsanaan!

Bresaola-pasta
0

Bresaola on ilmakuivattua naudanlihaa. Peri-italialaiseen tapaan siitä saa loistavan pastan tehtyä tällä reseptillä.

Lehtipihvi
0

Lehtipihvin nuijimisen voi ottaa liikuntatreeninä. Huolellinen paukutus palkitaan mahtavalla makunautinnolla.

Katkarapuriisi
0

Näppärä aasialainen arkiruoka, jonka ainekset löytyvät lähikaupastakin! Karkarapuriisin voi jättää mehukkaaksi.

Melitzano-munakoisodippi
0

Maukas melitzano-munakoisodippi hurmaa täyteläisen pehmeällä koostumuksellaan. Meze-pöydässä tai esimerkiksi falafelien kanssa hyvä lisuke.

0

Nakkikeitto on arkiruokaa parhaimmillaan. Tässä reseptiä on tuunattu maistuvammaksi tomaatilla ja sokerilla, jotka tuovat keittoon upean herkullisen säväyksen.

Kaarlon kaalilaatikko
0

Kaalilaatikko käy kuninkaista karppaajiin. Pitkä haudutus takaa taivaallisen makunautinnon. Tämä on sitä kotiruokaa parhaimmillaan.

1 2 3 4 28