Paella

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (31 arviota)
Loading...

Valencian seudulta kotoisin oleva Paella on todellinen herkku, kun käytetään oikeita riisilajikkeita, jotka imevät nestettä hyvin. Paellan voi tehdä merenelävien sijaan myös lihasta.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kuudelle

  • 3 dl bomba-riisiä (jos ei löydy niin puuroriisi käy)
  • 300g chorizo-makkaraa
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1 paprika
  • 2 kouraa kalamata oliiveja
  • 2 dl paseerattua tomaattia
  • 3 dl valkoviiniä
  • 6 dl kasvislientä (esim. fondista)
  • 1 ripaus sahramia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 oksa rosmariinia
  • suolat pippurit

Kuori ja hienonna sipuli + valkosipuli. Ota isoin pannusi ja ala ruskistamaan niitä hissukseen oliiviöljyssä.

Kuori ja kuutio chorizo-makkara sekä porkkanat. Heitä pannulle rosmariininoksan kanssa. Freesaile hetki.

Lorauta viini pannuun ja kiehauta. Lisää myös paseerattu tomaatti sekä riisit. Pyörittele riisiä kokoajan ja laula vaikka Eviva Espanja.

Kun laulu on loppu ja paella alkaa kuivumaan lisää puolet kasvisliemestä ja sekoita jälleen ja kun kuivuu niin lisää lientä.

Leikkaa paprikasta muutama ohut rengas koristeeksi ja kuutioi loput. Kun riisi on juuri ja juuri kypsää (ja paella vielä valuvaa), sekoita paprikakuutiot ja oliivit sekaan. Sekoita myös sahrami riisiin ja näet miten upeaksi väri muuttuu.

Lurauta vielä reippaasti oliiviöljyä sekaan. Sekoita ja tasoita paellan pinta. Levy pois päältä mutta paella saa vielä tekeytyä levyllä muutaman minuutin.

Koristele paella lopuksi paprikarenkailla, oliiveilla ja rosmariinioksalla ja nosta pannussa pöytään.

 

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi