Pad thai – paistetut nuudelit

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Pad thai eli paistetut riisinuudelit ovat tarjolla joka ikisessä kadunkulmassa Bankokissa. Jokaisella keittiöllä on tietysti oma reseptinsä. Tähän voi hyvin käyttää myös eilisen broilerin jämiä tai muuta ylijäänyttä lihaa.

Ainekset neljälle

  • 300g broilerin fileesuikaleita ja/tai katkarapuja
  • 100g riisinuudeleita
  • 4 kananmunaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 purjo
  • 4 chiliä (maun ja tulisuuden mukaan)
  • 4 rkl ruokaöljyä
  • cashew-pähkinöitä

Thaikastike

  • 2 rkl soijaa
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl ruskeaa sokeria
  • 1 limen mehu

Sekoita thaikastike kupissa. Purista lime mukaan. Riko munat toiseen kulhoon ja vispaa niiden rakenne rikki.

Pese ja pilko purjo. Silpusta chili ja valkosipuli. Paahda pähkinöitä pannulla, siirrä sivuun.

Kiehauta riisinuudelit kypsiksi ja valuta.

Laita wokkiin ruokaöljyä ja valkosipulit sekä chilit. Irrota aromeja hetki ja lisää broileri. Paista lähes kypsäksi. Lisää kananmunat keskelle ja paista nopeasti kokkeliksi broilerin sekaan.

Lisää purjo, sitten riisinuudelit ja paista kovalla lämmöllä hetken aikaa. Sekoita thaikastike sekaan.

Koristele pad thai -annoket cashew-pähkinöillä ja chilillä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi