Paahtopaisti

4
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (264 arviota)
Loading...

Reseptin “upotustekniikalla” saat juuri sellaisen mehukkaan ja hyvin suolatun paahtopaistin, jota jonotetaan hakemaan lisää. Tee reippaasti kerralla, lopusta paistista saa seuraavana päivänä huikean patongin.

Ainekset kahdeksalle

 • 1,5 kg naudan paahtopaistia
 • 1 rkl voita
 • 1 rkl öljyä
 • 1 rkl pippuria
 • vettä ja suolaa

Kastike

 • paistoliemi
 • 2 dl kermaa
 • 1 rkl voita
 • suolaa ja sokeria

Paahtopaistin kypsyysasteikko*
57 astetta = todella punainen
62 astetta = medium
65 astetta = kypsä
*upotustekniikalla kannattaa antaa mennä vähän kypsemmäksi kuin normaalisti, koska liha jäähtyy vedessä nopeasti ja kypsyminen loppuu kuin seinään.

Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen paistoa.

Sido liha mahdollisimman tasapaksuksi rullaksi paistinarulla (ei pakko tehdä mutta sitomalla saat tasaisesti paistuvan ja nätin muotoisen lihan).

Kuumenna iso pannu, laita siihen voi + öljy ja paista lihan pinta kiinni kauttaaltaan. Pippuroi paisti joka puolelta.

Laita paahtopaisti vuokaan (mielellään sellaiseen jossa ritilä pitää lihan irti pohjasta). Laita vuokaan pari desiä vettä. Tökkää paistomittari paksuimpaan kohtaan.

Paahda paistia 100 asteessa niin kauan että mittari näyttää 62 astetta (n. 1 1/2h puolentoistakilon paisti). Ota paistoliemi talteen, jos teet siitä kastikkeen.

Keitä tällä välin 1,5 litraa vettä ja sekoita siihen 4-6 rkl suolaa (maun mukaan). Anna jäähtyä.

Ota liha uunista ja laita se kattilaan tai kulhoon. Kaada suolavesi päälle niin, että liha peittyy kauttaaltaan. Anna paahtopaistin levätä ja suolaantua vedessä tunnin per kilo, voi olla kauemminkin kun pidät kylmässä. Kuivaa paahtopaisti ja leikkaa se hyvin-hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Hyvän kastikkeen saat kun keität paistolientä kasaan niin, että sitä on enää desi jäljellä. Kiehauta sen jälkeen 2 dl kermaa sekaan. Lisää suolaa ja sokeria niin kauan, että maistuu hyvälle. Kiillota kastike lusikallisella voita.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

4 kommenttia

 1. Kiitos helposta ja erittäin hyvästä ohjeesta. Parempaa tuli kuin ruotsin laivojen buffeteissa tarjottavat 🙂

 2. Välttävää yritettiin mutta loistavaa tuli! Eilen keskiyöhön asti kokkailin ja nyt on herkullista paahtopaistia monen päivän iloksi.

Kommentoi