Paahdetut juurekset

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (89 arviota)
Loading...

Syksyn parhaimpia puolia ovat tuoreet juurekset. Uunissa paahdetut juurekset eli “säräjuurekset” ovat vieläpä helppo tehdä. Lisämakua ne saavat erinomaisesta glasyyrista.

Ainekset kuudelle

  • 1,4 kg valitsemiasi juureksia; esimerkiksi porkkana, keltajuuri, raitajuuri, punajuuri (värjää kaiken), lanttu, kurpitsa, palsternakka.
  • tuoretta timjamia (voi jättää pois)

Glasyyri

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • suolat ja pippurit

Kuori ja pilko juurekset peukalon kokoisiksi paloiksi. Porkkanat ja palsternakan voi jättää vähän isommiksi (kypsyvät nopeimmin). Vältä leikkaamasta vihannesta yhdeltä sivulta ohueksi, koska se kohta kärähtää helposti.

Laita juurekset leivinpaperin päälle uunipellille. Lorauta grasyyri sekaan ja pyörittele juurekset sekaisin. Uuniin 225 astetta / noin 40min. Sekoita juureksia pari kertaa kypsymisen aikana.

Ota pelti uunista ja kaada varovasti ylimääräinen neste pois (se on myös hyvää kastikepohjaa).

Paahdetut juurekset voi maustaa pintasuolalla. Tuore timjami sopii niihin myös erittäin hyvin.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi