Paahdettu kukkakaalikeitto ja basilikaöljy

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (67 arviota)
Loading...

Paahdettu kukkakaalikeitto saa lisämakua basilikaöljystä sekä suutuntumaa ja suolaisuutta ilmakuivatusta kinkusta, joka on paistettu rapeaksi.

Ainekset, kahdeksan annosta

  • 1 kukkakaali
  • 1 iso sipuli
  • 3 rkl voita
  • 1l kasvislientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 tl valkopippuria
  • suolaa
  • 1 pkt ilmakuivattua kinkkua

Basilikaöljy

  • 1 puska tuoretta basilikaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 ripaus suolaa

Laita uuni päälle 150 astetta. Huuhtele kukkakaali, puolita se ja leikkaa paksuin ruoti pois. Paahda kukkakaalin puolikkaita uunissa 35-45 minuuttia niin, että ne kypsyvät pehmeäksi ja pinta alkaa saamaan väriä.

Tällä välin suikaloi ilmakuivattu kinkku ja paista pannulla rapeaksi. Siirrä kuppiin odottelemaan. Tee myös basilikaöljy; oliiviöljyä kulhoon, ripaus suolaa ja basilikanlehdet. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi pari minuuttia.

Kuori ja lohko sipuli. Kattilan pohjalle hiukan voita ja paista sipuli kullankeltaiseksi.

Kasvisliemi kattilaan ja kun se kiehuu, kukkakaali perään (pilko jos on iso). Mausta valkopippurilla ja suolalla. Keitä hetki jolloin kukkakaali pehmenee entisestään.

Kun kukkakaali on pehmeää, aja se myös pieneksi sauvasekoittimella. Lisää kuorittu valkosipulinkynsi, voita ja kermaa. Aja kukkakaalikeitto tasaiseksi ja kuohkeaksi.

Kauho paahdettu kukkakaalikeitto lautaselle, tipottele basilikaöljyä päälle sekä aseta keko ilmakuivattua kinkkua keskelle, johon voi vielä laittaa pienen basilikanlehden koristeeksi.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi