Paahdettu kukkakaali

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (75 arviota)
Loading...

Tämän jälkeen kukaan ei enää voi vähätellä “kukkista”. Paahdettu kukkakaali parmesaanikuorella on mahtava ja helppotekoinen lisuke liharuoille. Se käy erinomaisesti myös noutopöytään.

Ainekset neljälle

  • 1 kukkakaali
  • oliiviöljyä
  • 2 kouraa parmesaania raasteena
  • suolaa ja pippuria

Laita uuni lämpenemään 200C asteeseen. Paloittele kukkakaali. Raasta parmesaani.

Laita uunipellille leivinpaperi ja levittele kukkakaalit sen päälle. Lorauta oliiviöljyä, sekä suolaa ja pippuria reippaasti ja sekoita niin, että jokainen kukkakaalin pala on öljyn peitossa. Ripottele raastettu parmesaani kukkakaalien päälle.

Paahda kukkakaalia ensin vartin verran 200C asteessa, nosta sitten uunin lämpö täysille tai käytä grillivastuksia ja kypsennä 5-10 minuuttia lisää. varo ettei kärähdä, mutta kunnon väri pitää olla pinnassa kuitenkin. Paahdettu kukkakaali saa olla pehmeä sisältä ja rapea ulkopinnastaan.

Jäähdytä paahdettua kukkakaalia uunin jälkeen pari minuuttia. Sen voi nauttia myös kylmänä, esimerkiksi noutopöydästä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi