Osso Bucco

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (269 arviota)
Loading...

Legendaarinen kummisetäruoka. Reseptin salaisuus on osso bucco -liha eli naudanpotka. Pitkä haudutus luineen ja ytimineen takaa uskomattoman makuelämyksen.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 4 naudanpotkaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 iso sipuli
  • 1 iso porkkana
  • 1 sellerin varsi
  • 1 paprika
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 4 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tlk tomaatteja mehuineen tai tuoreita hyviä tomaatteja (jos on heinäkuu)
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • oliiviöljyä, suolaa ja pippuria
  • basilikaa koristeeksi

Tarkista ettei potkapaloista löydy luunsirpaleita. Pyörittele potkat huolellisesti jauhoissa.

Iso pannu tulille ja öljyä perään. Paista lihat nätin ruskeiksi ja siirrä sivuun.

Heitä valurautapataan reiluiksi paloiksi leikatut sipuli, porkkana, selleri, paprikat ja murskatut valkosipulinkynnet. Freesaa vihanneksia 1 dl oliiviöljyä pari minuuttia.

Pyöräytä viini pannulla ja lorauta pataan. Anna vihannesten pehmentyä hetki hiljaa kiehuen. Kaada sitten tölkkitomaatit pataan. Mausta sokerilla, viinietikalla, basilikalla, timjamilla, suolalla ja pippurilla.

Laita myös lihat pataan. Lorauta myös vettä niin, että kaikki ainekset peittyvät.

Hauduta kansi raollaan 150C uunissa niin kauan, että liha alkaa jo melkein irrota luista (käytännössä noin kolme tuntia). Maistele ja mausta rohkeasti.

Laita osso bucco tarjoiluvuokaan, kasaa kastiketta ympärille ja basilikat päälle. Iske kiinni.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi