Omenapiirakka vanilja-mascarponella

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (51 arviota)
Loading...

Vaniljalla maustettu mascarpone saa omenapiirakkaan herkullisen sävyn. Omenapiirakka kannattaa tehdä eri makeusasteen omenalajikkeista.

Ainekset kuudelle

Omenapiirakan pohja

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 150 g voita tai margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 kananmuna

Täytteeseen

  • 2 dl vaniljakastiketta (marketin pussitavarakin kelpaa – valmista ohjeen mukaan)
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 4 eri lajin omenaa
  • 2 rkl siirappia

Aloita omenapiirakan pohjasta; vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Vatkaa kananmuna rikki ja sekoita voi-sokeriin. Sekoita vehnäjauhoja ja kaurahiutaleet keskenään. Yhdistä ainekset nypittäväksi taikinaksi ja levitä piirakkavuokaan.

Sekoita vaniljakastike ja mascarpone tasaiseksi massaksi. Levitä vuoan pohjalle.

Kuori ja lohko omenat viipaleiksi. Lado viipaleet piirakan päälle. Lusikoi reippaasti siirappia päälle.

Paista omenapiirakkaa 175C asteessa 30-40 minuuttia. Laita grillivastukset päälle ja paahda hiukan väriä pintaan. Uunin jälkeen omenapiirakka saa huilata hetken.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

  1. minna mirjam -

    Tämä on niin hyvää? vie kielen mennessään!! Suosittelen lämpimästi?

  2. Karolinna -

    Ihanaa piirakkaa tulee! (Laitoin itse vaniljakastikejauheen tuplana vaadittuun nestemäärään ja hasselpähkinärouhetta rouskumaan päälle.)

Kommentoi