Okonomiyaki

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (9 arviota)
Loading...

Japanilaisten “pizza” okonomiyaki maistuu vaikka juhlien jälkeen. Pikantti kastike ja majoneesi kruunaavat nautinnon. Ei uskoisi että kyseessä on munakas?

Viimeksi päivitetty

Ainekset kahdelle

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl dashilientä
  • 2 kananmunaa
  • 200g valkokaalia
  • 200g purjoa
  • 200g katkarapua, kypsää kanaa suikaleina tai tonnikalaa

Päälle

  • okonomiyaki-kastiketta (jos ei löydy niin sekoita HP:a, soijaa ja thai-chilikastiketta)
  • majoneesia

Kuori kaalinlehdet yksittäisiksi ja leikkaa paksuin ruoti pois. Silppua kaali niin hienoksi suikaleeksi kuin mahdollista (mandoliini on hyvä apuväline). Pese ja silppua myös purjo (jätä kourallinen vihreää osaa koristeeksi).

Laita kulhoon vehnäjauhot, liemi ja munat. Vatkaa hyvin sekaisin. Lisää sitten vihannekset sekä loput täytteet ja pyörittele tasaiseksi.

Pannu puoliteholle, öljyä kyytiin. Lusikoidaan pannulle tuuman paksu “pannari”. Älä tee kovin suurta halkaisijaltaan kun se pitää saada vielä käännettyäkin.

Paista 5 minuuttia per puoli.

Poimi okonomiyaki lautaselle. Levitä kastiketta kauttaaltaan ja pursota majoneesikuvio päälle. Viimeistele purjosilpulla.

Leikkaa suupalan kokoisiksi terävällä veitsellä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi