Nopea sriracha-kastike

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (16 arviota)
Loading...

Alkuperäinen sriracha-kastike tehdään käyttämällä, mutta samanlaisen maun syvyyden saa oheisilla aineksilla. Miten vaan teetkin, tämä “aasian ketsuppi” sopii melkein jokaiseen ruokaan.

Viimeksi päivitetty

Ainekset n. 3dl

  • 1 reilu kourallinen tuoreita punaisia chilejä (maun ja tulisuuden mukaan. Alunperin sriracha tehdään jalapenoista*).
  • 8 valkosipulinkynttä
  • 1 salottisipuli
  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 rkl kalakastiketta (sitä karmean hajuista)
  • 2 tl suolaa

Huuhtele chilit. Jos haluat miedompaa srirachaa, halkaise ja poista siemenet.

Kuori ja pilko salottisipuli ja valkosipulinkynnet.

Tiputa kaikki ainekset (hunaja pohjalle) korkeareunaiseen astiaan. Sauvasekoittimen mukana yleensä tulee sellainen.

Jauha sauvasekoittimella (hyvällä sauvalla onnistuu, halvalla ei. Jos ei onnistu niin mortteli on toinen vaihtoehto) sriracha tasaiseksi ja jätä jääkaappiin maustumaan ainakin kahdeksi tunniksi.

Sriracha ja kiistelty alkuperä

Niin kuin kaikissa legendaarisissa ruokaresepteissä, alkuperäisestä versiosta kiistellään aina. Lasketaanko sriracha-kastike syntyneeksi Thaimaalaisessa Sri Rachan kaupungissa jo satoja vuosia sitten vai on reseptin isä vietnamilaissyntyinen David Tran, joka muutettuaan yhdysvaltoihin aloitti kastikkeen huikeisiin mittasuhteisiin paisuneen kaupallisen valmistuksen?

Oli miten vain, chilin ystäville neuvo: pidä sriracha-kastiketta aina kaapissa ja päiväsi on pelastettu.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi