Nopea kalahampurilainen

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arviota)
Loading...

Tässä kiireiselle yllättävän terveellinen kalahampurilainen, jonka salaisuus on herkullisessa lime-lehtikaalimajoneesissa.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 4 täysjyväsämpylää
  • 1 puska lehtikaalia
  • 1 lime
  • 1 dl majoneesia
  • 1 pkt fileekalapuikkoja*
  • suola-pippuri-sokeri

*Deluxe-malli on tietysti itse leivitetyt ja paistetut kuhafileet, joskin se ottaa hiukan kauemmin.

Kattila kiehumaan. Valmistele lehtikaali. Leikkaa paksut varret pois ja laita pariksi minuutiksi kiehumaan. Nosta lehtikaalit sitten kylmään veteen niin ne säilyttävät upean värinsä.

Pyöräytä lime pari kertaa pöytää vasten. Halkaise se ja purista mehut kulhoon. Sekoita sinne myös majoneesi (jätä vähän kansille).

Laita lehtikaalit talouspaperin päälle, lisää paperia lehtikaalin päälle ja purista lehdet kuiviksi. Silppua lehtikaali hyvin hienoksi majoneesin joukkoon.

Paista kalapuikot tai fileet rapsakoiksi voissa. Lämmitä sämpylät vaikka leivänpaahtimessa.

Kasaa hampurilaiset niin, että sämpylän pohjan päälle tulee lime-lehtikaalimajoneesia, sen päälle paistettu kala ja sitten majoneesilla voideltu kansi.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi