Nokkoskeitto mallaskrutongeilla

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (10 arviota)
Loading...

Nokkoskeitto on alkukesän lähiruokaa parhaimmillaan. Maukkaat mallaskrutongit tuovat ruokaan täyteläisyyttä. Tarjoa kesälounaana tai alkukeittona.

Ainekset kuudelle

  • 2 rkl kuivattuja ja murustettuja nokkosen lehtiä*
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 l punaista maitoa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • suolaa ja ripaus sokeria

Mallaskrutongit

  • 3 siivua mallasleipää
  • 2 rkl oliiviöljyä

*Vinkki: kerää nokkosesta ylimpiä lehtiä sateen jälkeen, kuivata ja jauha ne purkkiin. Nokkosia voi käyttää pinaatin sijaan esim. keitoissa ja letuissa.

Kuutioi mallasleipä ja laita pannulle keskilämmölle. Lorauta oliiviöljyä sekaan ja ala paahtamaan välillä sekoittaen. Varo etteivät krutongit pääse palamaan.

Keittokattilaan voita, heti kun se on sulanut ala lisätä vehnäjauhoja kokoajan vispilällä sekoittaen.

Lorottele maitoa joukkoon vähän kerrallaan. Mausta pippurilla, suolalla ja sokerilla. Kiehauta nopeasti ja lisää kuivatut nokkoset. Sekoita ja jätä nokkoskeitto hautumaan kannen alle muutamaksi minuutiksi.

Sekoita nokkoskeitto hyvin ja kauho lautasille. Koristele mallaskrutongeilla ja yrttien lehdillä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi