Nizzan salaatti

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Nizzan salaatti on klassikko Välimereltä. Versioita on lukemattomia, eikä kukaan voi enää varmuudella sanoa mikä oli “aito ja alkuperäinen”. Tämän reseptin kapriksista tehdyn salaatinkastikkeen kanssa ollaan varmasti hyvin lähellä.

Ainekset neljälle

  • 2 isoa perunaa
  • 4 kananmunaa
  • 2 purkkia tonnikalaa vedessä
  • 4 kourallista sekasalaattia
  • 150g palkopapuja
  • muutama sardelli
  • 2 tomaattia
  • 1 koura basilikanlehtiä
  • 1 koura oliiveja*

Salaatinkastike

  • 1 rkl pieniä kapriksia
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 4 rkl hyvää oliiviöljyä

*Vinkki: oliivit voi jättää nizzan salaatista pois jos käytät kapriksia salaatinkastikkeessa.

Keitä perunat kuorineen ja kananmunat kovaksi. Jäähdytä perunat ja munat kylmässä vedessä. Palkovut kiehautetaan nopeasti ja jäähdytetään myös kylmässä vedessä, että niiden kaunis vihreä väri säilyy.

Huuhtaise salaatti ja kuivaa. Valuta tonnikala.

Sekoita salaatinkastike niin, että saat jauhettua kaprikset tahnaksi. Morttelissa se onnistuu näppärästi. Jätä odottelemaan.

Kuori peruna ja paloittele. Kuori myös kananmunat ja leikkaa puolikkaiksi.

Kasaa nizzan salaatti näin: Pohjalle salaattia, sitten perunaa ja kananmunat reunoille. Niiden päälle voi laittaa sardellisiivut. Seuraavaksi palkopapuja ja tonnikalaa. Reunoille tomaattikuutioita ja basilikanlehtiä.

Tarjoa kyljessä tätä upeaa salaatinkastiketta.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi