Nikujaga

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arviota)
Loading...

Nikujaga on japanilaisen keittiön merimiespata, eli lihaa ja perunaa. Aasialaisessa keittiössä kaiken salaisuus on kypsytysliemessä, niin tämänkin ruoan kohdalla.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 300g naudanpaistia
  • 1/2 tl mustapippuria
  • muutamia siitakesieniä
  • 4 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 200g pakasteherneitä
  • 2 sipulia
  • 1 dl dashilientä tai tonnikalapurkin liemi
  • 1 rkl ruskeaa sokeria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl miriniä tai 1 rkl sitruunan mehua
  • 2 rkl soijaa
  • ruokaöljyä

Kuori ja lohko perunat sekä sipulit. Kuori ja siivuta porkkana. Suikaloi paisti hyvin ohueksi.

Sekoittele mausteliemi jossa on dashi, sokeri, viinietikka ja mirin.

Paista paistisuikaleisiin väri nopeasti. Mausta soijalla ja pippurilla.

Laita kannelliseen uunivuokaan paistisuikaleet ja sienet. Lorauta liemi kyytiin. Sekoita varovasti myös loput ainekset ja mausteet mukaan. Keitä pakasteherneet erikseen ja jäähdytä nopeasti – silloin ne säilyttävät kirkkaan värinsä.

Lisää vielä vettä niin, että ainekset peittyvät juuri ja juuri.

Kansi kiinni ja 225C uunissa reilu puoli tuntia niin, että peruna on kypsä mutta napakka.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi