Nikkarin vuoka

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (9 arviota)
Loading...

Nikkarin vuoka syntyy erittäin näppärästi eilen ylijääneistä perunoista. Se kypsyy sillä aikaa kun istut saunassa ja sen jälkeen rehti suomalainen makunautinto on valmis!

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • n.600g lenkkimakkaraa
  • 4-5 keitettyä perunaa
  • 1 sipuli
  • 150g emmentalia
  • 1 pallo mozzarellaa
  • 4 tomaattia (1 kesäkurpitsa käy myös)
  • 2 dl kermaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl ruokaöljyä (oliivi on hyvä)

Vinkki: Nikkarin vuokaan voi käyttää myös reippaamman makuista juustoa, kuten sinihomejuustoa tai cheddaria.

Viipaloi juustot ja tomaatti. Kuori ja siivuta perunat. Sipuli hyvin ohueksi renkaaksi.

Lado ainekset sopivan kokoiseen vuokaan pystyyn seisomaan.

Sekoita kerma, kananmuna ja mausteet. Kaada vuoan päälle. Kaada pintaan myös ruokaöljyä, ettei vuoka kuivu uunissa.

Paista nikkarin vuokaa 210C uunissa puolisen tuntia. Anna jäähtyä vartti pöydässä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi