Nigiri sushi

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arviota)
Loading...

Tässä suupalassa on riisiannos alla ja päällä täyte, joka voi olla nori “vyöllä” köytetty kiinni. Nigiri on helppotekoista sushia.

Viimeksi päivitetty

Ainekset

  • Sushi riisiä
  • tuoretta merikalaa kuten lohta, siikaa, ahventa, tonnikalaa etc
  • Nori arkki
  • wasabia

Tamagoyaki-munakas
(käy myös nigirin täytteeksi)

  • 3 kananmunaa
  • 3 rkl dashi-lientä
  • 1 rkl ruskeaa sokeria

Japanikaupoista saa myös paistettua tofulevyä nigireiden päälle.

Leikkaa kala tai muu täyte tikkuaskin kokoisiksi mutta ohuemmiksi siivuiksi.

Jos sinulla on nigiri-muotti, paina täyte pohjalle, vähän wasabia ja sen jälkeen riisit päälle. Prässää hyvin ja avaa varovasti. Muuten voit muotoilla nigirit kämmentä vasten.

Tämän jälkeen nigirit voi “vyöttää” kapealla Nori-nauhalla jota on hiukan kostutettu.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi