New York -pihvit

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arviota)
Loading...

New York -pihvit ovat juuri ne mehevän näköiset kimpaleet lautasilla, joita jenkkielokuvissa tarjoillaan joka dinerissa ja ravintolassa. Pihvien mehevyyden takaa makuvoi, jossa ne paistetaan.

Ainekset neljälle

  • 4 x n. 220g Strip loin -pihviä*
  • 1 rkl ruokaöljy
  • 2 rkl voita
  • 2 valkosipulinkynttä siivutettuna
  • 1 nippu timjamia
  • suolaa ja pippuria

*Suomessa on kautta aikain mennyt ruhon parhaimmat osat myllyyn. Meillä ei ole osattu syödä juuri mitään muuta kuin fileitä tai jauhelihaa. Tämä on onneksi viime aikoina alkanut muuttua ja Strip loiniakin voi löytää esim. Lidlistä tai Stokkalta.

Ota pihvit 30 minuuttia ennen paistoa huoneenlämpöön. Hiero ne kauttaaltaan suolalla ja pippurilla.

Ota paksupohjaiseen pihvipannuun kunnon lämpö ja lorauta ruokaöljyä siihen. Paista New York -pihvejä ensin rasvasivulta niin, että rasva alkaa sulaa. Voit laittaa vaikka neljä pihviä nipuksi ja pitää atuloilla pakettia pystyssä pari minuuttia. Kun makurasva on alkanut sulaa, paistetaan pihvit nopeasti ruskeaksi kummaltakin puolelta.

Lisää voi, valkosipuli ja timjami pannulle. Sekoita ne hyvin keskenään, jolloin voi maustuu mukavasti.

Kallista pannua hieman niin, että voit lusikoida makuvoita pihvien päälle. Jatka lusikoimista minuutin verran.

Nosta New York -pihvit (mielellään lämmitetyille) lautasille ja lusikoi vielä pannulle jäänyt makuvoi pihvien päälle kastikkeeksi.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi