Naudan sisäfileepihvit konjakki-kermakastikkeessa

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (34 arviota)
Loading...

Naudan sisäfileepihvit ovat hintavia, mutta herkullisia. Hienovarainen konjakki-kermakastike kunnioittaa lihan hienoa rakennetta. Liekitys antaa kastikkeeseen mukavan säväyksen.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 150g sisäfileepihvi x 4
  • suolaa ja pippuria
  • voita ja ruokaöljyä paistamiseen
  • 2 dl kermaa
  • 1 tl soijaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl dijon-sinappia
  • 2 rkl konjakkia

Ota sisäfileepihvit tuntia ennen paistoa huoneenlämpöön.

Valitse liekityksen kestävä korkeareunainen pihvipannu. Ota siihen reipas lämpö.

Voita ja öljyä pannuun, ei liikaa, lihan pitää paistua eikä kiehua. Paista pihvejä paksuudesta riippuen 2-4 minuuttia kummaltakin puolelta. Älä paista hyvää lihaa kengänpohjaksi. Pihvit kypsyvät vielä tekeytyessään foliossa. Suolaa ja pippuria molemmille puolille.

Kun pihvit on kummaltakin puolelta paistettu, lorauta konjakki pannulle, katso ettei pannun yläpuolella ole mitään syttyvää ja tarjoa liekkiä pannuun. Kun liekit ovat hiipuneet, nosta pihvit folioon huilaamaan.

Kaada kerma, soija, pippuri ja sinappi pannulle. Keitä minuutti kokoon kokoajan sekoittaen, jolloin kerma sakenee kastikkeeksi. Tarkista kastikkeen maku.

Asettele naudan sisäfileepihvit tarjolle ja kaada konjakki-kermakastike päälle.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi