Naudan sisäfile aasialaisittain

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (18 arviota)
Loading...

Naudan sisäfile ei ole ihan ilmaista, joten sen valmistus kannattaa tehdä huolella. Tässä on herkullinen ohje näyttävään aasialaistyyliseen annokseen, joka käy juhlaruoasta sellaisenaan.

Ainekset kuudelle

  • n.1kg naudan sisäfileen paksumpaa päätä
  • 5 rkl soijaa
  • 2 chiliä
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 50g voita (kastikkeeseen)

Kylkiäiset

  • 150g retikkaa
  • 2 rkl punajuurimehua (etikkapunajuurista)
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 iso bataatti
  • 1 koura hasselpähkinärouhetta
  • 3 rkl majoneesia
  • 0,5 tl seesamiöljyä
  • ruohosipulia
  • suolaa ja pippuria

Putsaa naudan sisäfile kalvoista ja ylimääräisestä rasvasta. Laita soijan, paloitellun chilin ja ruokosokerin kanssa marinoitumaan yön yli jääkaappiin (minimi marinointiaika 2h).

Pinkiksi marinoitu retikka. Kuori ja raasta retikka kulhoon, purista ylimääräiset mehut pois ja lisää punajuurimehu sekä viinietikka. Jätä marinoitumaan jääkaappiin. Ennen käyttöä valuta retikka kuivaksi.

Bataattisipsit. Kuori ja siivuta bataatti esim. juustohöylällä. Levitä bataatit leivinpaperin päälle, sekoita niihin hiukan oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Paahda bataatit rapsakoiksi uunissa välillä käännellen 175 astetta reilun tunnin verran.

Sekoita majoneesi ja seesamiöljy. Voit tehdä majoneesin pakastuspussiin, josta kulman leikkaamalla saa näppärän pursottimen kun annosta kasataan. Paahda pähkinöihin vähän väriä.

Ota naudan sisäfile jääkaapista valumaan ja lämpenemään lävikköön noin tunniksi (säästä marinointiliemi).

Laita uuni lämpenemään 150 astetta. Valitse uunin kestävä pannu, ota liedellä keskilämpö, hiukan voita ja paista lihan pinnat kiinni. Tökkää paistomittari paksuimpaan kohtaan ja laita sisäfile uuniin. Naudan sisäfile on parhaimmillaan kun mittari näyttää 55 astetta. Vaikka haluaisit kypsempää, älä paista yli 59 asteen, muuten on kallis liha pilalla. Jos et omista mittaria niin kilon jööti ottaa noin 20 minuuttia kypsyä mehukkaaksi.

Ota liha uunista ja kääri se folioon huilaamaan. Huuhtaise paistoliemet vesitilkalla kastikekattilaan ja lorauta sinne myös marinointiliemet. Keitä kastiketta kasaan niin, että siitä on alle puolet enää jäljellä. Vähennä lämpöä ja sekoita voi joukkoon pieninä paloina ja kastike saa upean kiillon ja täyteläisen maun.

Avaa liha foliosta. Voit vielä viimeiset mehut lorauttaa kastikkeeseen. Leikkaa sisäfile poikkisyin viistosti tarjolle esim. leikkuulaudalle. Laita kylkiäisistä kasoja lihan ympärille kuvan osoittamalla tavalla. Lusikoi kastiketta lihan päälle, pähkinärouheet ja koristele ruohosipulilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi