Nasi goreng

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (15 arviota)
Loading...

Indonesialainen paistettu riisi eli Nasi goreng on suolaisen makea herkku, johon kannattaa käyttää eiliset ylijääneet riisit. Kunnollisen paistotuloksen saamiseksi wokin täytyy olla kuuma.

Ainekset kuudelle

  • 3 dl basmatiriisiä keitettynä
  • 4 kananmunaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 pss herne-maissi-paprikaa
  • 3 kouraa kiinankaalia suikaleina
  • 200g broilerinsuikaleita
  • 150g isoja katkarapuja (pakaste ok)
  • 1 pätkä inkivääriä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • suola ja pippuri
  • ruokaöljyä reilusti (pähkinäöljy on hyvä tässä)
  • Cashew-pähkinöitä ja korianterinlehtiä koristeeksi

Maustekastike

  • 0,5 dl makeaa soijaa, Ketjap Manis
  • 1 dl thai-chilikastiketta
  • 1 rkl jauhettua korianteria

Ota herne-maissi-paprika ja katkaravut sulamaan. Keitä riisi lähes kypsäksi ohjeen mukaan (voi hyvin olla eilistä riisiä jääkaapista). Sekoita maustekastike. Riko kananmunat kuppiin ja sekoita kevyesti haarukalla.

Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja siivuta myös valkosipulinkynnet. Sipuli myös kuorien ja hyvin hienoksi silpuksi. Suikaloi kiinankaali.

Wokkiin reipas lämpö, kunnon loraus ruokaöljyä, inkiväärit ja sipulit sekaan. Nopea freesaus ja broilerit sekaan – pinnat kiinni. Sitten pannulle menee katkaravut, väri pintaan ja puolet maustekastikkeesta. Nopea kiehautus ja kaikki muut aineksista sekaan. Lisää öljyä jos tarpeen. Riisi saisi vähän ruskistua sieltä täältä ja kananmunat kypsyä seassa.

Kun nasi goreng on valmis, lusikoi se kulhoon (muotti) ja kaada tarjoiluastiaan. Kaada loput maustekastikkeesta päälle ja koristele nasi goreng cashew-pähkinöillä sekä korianterinlehdillä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

  1. Onko tuo maustekastikkeen “jauhettu korianteri” tuoretta korianteria vai korianterinsiemeniä? Jos tuoretta, niin en käyttäisi sanaa jauhettu, vaan esim silputtu. Thai-chilikastike lienee makeaa, eikä esim srirachaa?

    • Hei Anne
      Korianteria jauhetaan nimenomaan siemenistä. Ei siis tarkoiteta tuoretta. Thai-chilikastike on just sitä makeaa, suht mietoa.

Kommentoi