Nakkikeitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (64 arviota)
Loading...

Nakkikeitto on arkiruokaa parhaimmillaan. Tässä reseptiä on tuunattu maistuvammaksi tomaatilla ja sokerilla, jotka tuovat keittoon upean herkullisen säväyksen.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 300g nakkeja
  • 1 sipuli
  • 3 perunaa
  • 1 pss keittojuureksia
  • 1l lihalientä
  • 100g paseerattua tomaattia
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 nippu tuoretta persiljaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sokeria
  • suolat ja pippurit
  • laakerinlehti (ei pakollinen)

Kuumenna kattila ja oliiviöljy. Kuullota sipulisilppua hetki. Lisää nakit ja ota niihin väri. Mausta pippurilla.

Lisää lihaliemi. Kun keitto kiehuu, lisää paloiteltu peruna ja keittojuurekset.

Anna nakkikeiton taas kiehua ja lisää paseerattu tomaatti, laakerinlehti sekä etikka. Heitä sekaan ainakin 1 tl suolaa ja sokeria jo tässä vaiheessa.

Anna nakkikeiton kiehua hissukseen 30 min. Maistele välillä. Soppa vaatii paljon suolaa.

Kun perunat ovat kypsiä, lisää vielä silputtu persilja ja nosta pöytään kannen alla, mutta nakkikeitto saa tekeytyä ainakin vartin vielä pöydässä. Tulikuumaa keittoa on pirullinen alkaa kauhomaan.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi