Nakki-perunasoselaatikko

3
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (36 arviota)
Loading...

Kun tekee perunamuusia, sitä kannattaa tehdä reilusti ja vaikka pakastaa loput. Sen jälkeen nakki-perunasoselaatikko syntyy vaivatta.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 1 litra perunamuusia
  • 300g nakkeja
  • 2 dl täysmaitoa
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl sulatettua voita
  • 1 koura korppujauhoja
  • ruokaöljyä

Uuni lämpenemään 200C asteeseen.

Pätki nakit pieneksi ja paista nätti väri pintaan pannulla.

Sekoita perunamuusi, maito, kananmuna ja nakit. Lorauta ruokaöljyä uunivuokaan (tiskari kiittää) ja kaada nakkiperunasoselaatikko siihen. Tasoita massa, ripottele korppujauhoja pintaan ja valele sulatetulla voilla.

Paista nakki-perunasoselaatikkoa uunissa reilu puoli tuntia. Voit heittää grillivastukset päälle loppuajaksi jos haluat ruskeamman pinnan. Anna nakki-perunasoselaatikko huilata uunin jälkeen vartin verran ja nauti.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

3 kommenttia

  1. Mika Huovinen -

    Joulun tähteeksi jääneestä perunalaatikosta voi myös tehdä nakkiä- tai jauhelihaperunasoselaatikon. Jos olet pakastanut joulun “ylijäämät”, niin eikun pakkasesta pois ja sulatuksen jälkeen sekoitus jauhelihaan tai nakkeihin ja uuniin. Hyvä ä tulee!

    • Litran mitta on tässä noin määrä. Perunoiden koko, jauhoisuus ja muusin paksuus vaihtelee, joten perunoiden kappalemäärää / litra on vaikea antaa. Laita vaikka 6 keskikokoista.

Kommentoi