Naan-leipä

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (84 arviota)
Loading...

Naanista saa ilman tandoori-uuniakin syötävää, joskaan ei lähellekään ravintolatasoa. Testaa myös Peshwar-naan.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 5dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 50 g voita
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl luonnonjogurttia

Peshwar-naan

  • 100 g kookoshiutaleita
  • 25 g mantelihiutaleita
  • 25 g rusinoita tai kuivattuja hedelmiä pieninä kuutioina

Sekoita siivilöityihin jauhoihin suola ja ruokasooda.

Lisää seokseen maito, jogurtti ja puolet sulatetusta voista.

Sekoita nopeasti – älä vaivaa taikinaa liikaa, jotta se ei sitkisty. Jos teet Peshwar Naania niin ainekset tässä vaiheessa kyytiin. Nosta taikinasta (esimerkiksi puuhaarukalla) voidellulle pellille taikinakokkareita. Taputtele jauhotetulla kädellä kokkareet ohuiksi leipäsiksi.

Paista naanit 275 asteessa 7–10 minuuttia*, kunnes pinnalla on ruskeita täpliä ja pinnan kuori kupruilee. Voitele kypsät leivät lopulla voisulalla.

*Jos omistat pizzakiven niin naan kannattaa paistaa sen päällä. Kuumenna pizzakivi uunin lämmetessä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi