Mutakakku

1
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (16 arviota)
Loading...

Mehukas mutakakku eli Mud Cake syntyy mehevästä paistotuloksesta. Sisus saa jäädä lähes valuvan kosteaksi ja päälinen rapsakaksi. Mutakakkua voi varioida lähes rajattomasti.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kymmenelle

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl muscovado- tai ruokosokeria
  • 150g tummaa suklaata
  • 200g voita (vähäsuolainen)
  • 2-3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniliinisokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Tomusokeria

VINKKI:
Voit maustaa mutakakun myös tilkalla kahvia tai kahvilikööriä. Kuivatut aprikoosinpalat tuovat myös säveltä kakkuun.

Tee mutakakku näin:
Laita kattilaan vettä kiehumaan ja metallikulho päälle. Paloittele sinne voi ja suklaa. Odota että sulaa mutta ei saa mennä kiehuvaksi.

Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset omassa kipossaan vaahdoksi.

Ota eri kippo ja vatkaa valkuiset sekä sokeri myös löysäksi vaahdoksi. Lisää tähän kuivat aineet siivilän läpi ravistaen ettei tule paakkuja.

Sekoita hellävaraisesti jäähtynyt suklaa-rasvaseos sekä keltuaisvaahto. Mausta vaniliinisokerilla (ja esim. kahvilla).

Kääntele vielä valkuaisvaahto kyytiin varovasti mutta pitää sekoittua kunnolla.

Kaada voideltuun irtopohjavuokaan ja paista mutakakkua 180 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Kokeile mutakakun kypsyys hammastikulla. Sen kuuluu jäädä mehukkaaksi sisältä.

Jäähdytä kakku ja irrota vuoasta. Leikkaa lohkoiksi ja siivilöi vielä tomusokeria mutakakun koristeeksi.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

1 kommentti

  1. Olen etsinyt pitkään täydellisen mutakakun reseptiä. Tämä menee ehdottomasti kokeiluun!

Kommentoi