Mustikkapiirakka

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (26 arviota)
Loading...

Klassinen mustikkapiirakka saa eeppisen säväyksen kun siihen lisää vaniljakastikkeen pohjalle.

Ainekset kuudelle

Pohja

  • 1 dl sokeria
  • 1 valkuainen
  • 150g vähäsuolaista voita
  • 2-3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl ruisjauhoja
  • 1 tl leivinjauhoja

Vaniljakastike

  • 2dl punaista maitoa
  • 1,5dl tomusokeria
  • 3 tl vaniliinisokeria (tai vaniljatanko)
  • 1 rkl perunajauhoja tai maizenaa (tärkkelystä)
  • 1 keltuainen

Mustikkapiirakan täyte

  • 3-4 dl mustikoita (pakasteetkin käy)
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 2 rkl sokeria

Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön ja vispaa se kevyeksi vaahdoksi sokerin kanssa kun se on tarpeeksi pehmeää. Lisää myös valkuinen ja vaahdota.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ensin ja vaivaa voiseoksen kanssa taikina. Lisää jauhoja niin että taikina irtoaa sormista. Levitä piirakkavuokaan tasaisesti.

Vispaa maito ja keltuainen kattilassa ja ala kuumentaa hellästi. Kun kastike alkaa kuplia, ota se liedeltä. Sekoittele loput ainekset sekaan ja vispaa hyvin. Pitää olla melko paksua, lisää perunajauhoa tarvittaessa. Kaada vaniljakastike piirakkavuokaan.

Yhdistele mustikat, perunajauho ja sokeri. Levitä seos vaniljakastikkeen päälle.

Paista mustikkapiirakka foliolla suojattuna 200C uunissa n. 45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja iske kiinni!

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi