Juustokakun täyteläisyyttä keventää mukavasti raikas mustikka. Ja mustikka pitää yllättäen myös yrteistä!
Ainekset kahdeksalle
Pohja
- 200 g digestive-keksejä
- 100 g voita
- 1 tl kuivattua timjamia, basilikaa tai oreganoa (voi toki jättää poiskin)
Täyte
- 2 prk maitorahkaa
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 1dl kermaa
- 1,5dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sitruunan mehua
- 0,5dl maizenaa
Pintaan
- 1dl mustikoita
- 1rkl sokeria
Hienonna keksit (ja yrtit jos haluat) jauhoksi ja sekoita sulaan voihin. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan pohjalle.
Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi ja levitä täyte vuokaan.
Soseuta mustikat ja sokeri sauvasekoittimella. Lusikoi mustikkasose laikuiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta vetämällä veitsellä / tikulla raitoja mustikkalaikuista pitkin kakun pintaa.
Paista mustikkaista juustokakkua uunin alatasolla 175C noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä rauhassa ja siirrä kakku jääkaappiin. Irrota vuuasta ja tarjoa mustikkainen juustokakku kylmänä.
1 kommentti
Tämä piirakka oli tosi hyvää, vieraat kehuivat kovasti. Se oli lisäksi helppo tehdä, kun täytteen ainekset vain sekoitettiin keskenään. Mustikkaraidat piristivät ulkonäköä. Teen varmasti toistekin!