Mustikkainen herkkukakku

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (37 arviota)
Loading...

Suklaan ja mustikan ihanasta yhdistelmästä syntyy upea herkkukakku – ja vieläpä gluteenittomana.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kahdeksalle

Pohja

  • 100g voita
  • 2,5dl sokeria
  • 150g sulatettua suklaata
  • 2 munaa
  • 1tl vaniljasokeria
  • 2rkl kaakaojauhoa
  • 2,5dl gluteenitonta jauhoseosta ( jos gluteiini ei vaivaa, voit käyttää myös normaalia vehnäjauhoa)

Täyte

  • 6 liivatelehteä
  • noin 250g mustikkasosetta (muukin marja/ hedelmä käy)
  • 1dl tomusokeria
  • 3munan keltuaista
  • 2dl kermaviiliä
  • 3dl kermaa

Pohja 

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja vatkaa voimakkaasti. Sekoita kuivat aineet ja lisää vaahtoon.

Sekoita lopuksi sulatettu suklaa taikinaan varovaisesti käännellen. Paista noin 25min 175C voidellussa irtopohjavuuassa.

Anna jäähtyä vuuassa.

Täyte

Laita liivatteet kylmään veteen. vaahdota keltuaiset ja tomusokeri. Vaahdota kerma ja lisää se, mustikkasose sekä kermaviili keltuaisvaahtoon.

Kiehauta muutama ruokalusikallinen vettä. Purista liivatteista vedet ja liuota ne kiehuvaan veteen. Jäähdytä hiukan ennenkuin lisäät ne tasaisena nauhana vaahtoon. Sekoittele varovasti.

Lisää valmis täyte pohjan päälle irtopohja vuokaan. Peitä kelmulla ja pidä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään kauemminkin.

Irrota kakku varovasti vuuasta ja koristele mieleiseksesi.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi