Mustikkacrumble

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Lämmin mustikkacrumble on hieman erilainen tapa tarjota mustikkapiirakkaa. Mustikka ja timjami ovat myös erittäin hyviä ystäviä. Rohkeasti kokeilemaan tätä helppoa jälkiruokareseptiä.

Ainekset kuudelle

  • 3 dl tuoreita mustikoita
  • 100 g kylmää voita kuutioina
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1,5 dl grahamjauhoja
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • tuoretta timjamia, 2 – 5 oksaa riivittynä

Lisäksi

  • vaniljakastiketta
  • voita paistoon

Vinkki: Mustikkacrumblen voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä. Sen voi myös paahtaa grillijuhlissa foliokääreessä tarjoilulämpötilaan.

Laita uuni lämpenemään 180C asteeseen

Säästä hiukan mustikoita tarjoiluun koristeeksi. Laita muut ainekset monitoimikoneeseen ala pyörittää murutaikinaksi. Mausta tuoreella timjamilla.

Levitä seos leivinpaperin päälle noin parin sentin levyksi ja paista rapeaksi, sellainen 30-40 minuuttia. Nosta jäähtymään pöydälle. Kun mustikkacrumble on jäähtynyt, murenna käsin.

Hetkeä ennen tarjoilua; kuumenna pannu ja laita voita. Paahda mustikkacrumble lämpimäksi, annostele ja tarjoa mustikoiden sekä vaniljakastikkeen kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi