Mustikka-mascarpone kääretorttu

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (15 arviota)
Loading...

Kääretorttu saa herkullisen täytteen vaniljalla maustetusta mascarponesta sekä mustikkahillosta. Erittäin helppo tehdä ja maistuu taivaalle kaffepöydässä.

Ainekset kahdeksalle

  • 4 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhoja
  • 1/2 tl suolaa

Täytteet

  • 2 dl mascarponea
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl mustikkahilloa (tai muuta hilloa)
  • 1 rkl tomusokeria

Uuni päälle ja 160-170C astetta, riippuen uunin tehosta.

Sekoita munat ja sokeri monitoimikoneessa kuohkeaksi. Lisää loput taikina-ainekset ja sekoita tasaiseksi.

Laita uunipellin päälle leivinpaperia ja kaada taikina siihen tasaiseksi. Paista pohjaa uunissa n.10-15 minuuttia. Varo ettei tummu liikaa.

Nosta pohja jäähtymään. Sekoita sillä välin mascarpone ja vaniljasokeri.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle ensin mascarponea ja sitten mustikkahilloa melko ohueksi kerrokseksi. Jätä ylempi reuna ilman täytteitä.

Kääri kääretorttu leivinpaperia apuna käyttäen tiiviiksi rullaksi. Vähän niin kuin sushia rullatessa. Jätä kääretorttu tekeytymään viileään tunniksi.

Ripottele mustikka-mascarpone kääretorttu tomusokerilla juuri ennen tarjoilua.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi