Mummin lihapullat

3
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (29 arviota)
Loading...

Mummin lihapullat ovat makumuistoista kauneimpia. Ne maistuivat lapsena ja ne maistuvat aina. Näin helposti ne syntyvät.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 400g sika-nautajauhelihaa
  • 1 rkl kermaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 tl paprikajauhoja
  • 2 tl sipulijauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl mustapippuria

Kastikkeeseen

  • 2 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl vettä
  • 1 dl kermaa
  • 1 tl tomaattipyreetä väriksi (voi jättää pois)

Vinkki: Lihapullat voi tehdä myös tuoreesta sipulista, mutta silloin sipuli täytyy saada leikattua todella pieneksi ja siitä on kuullotettava vedet pois pannulla, ennen kuin sen voi laittaa taikinaan.

Laita jauheliha leikkuulaudalle ja pilko veitsellä vielä pienemmäksi. Laita kulhoon ja lisäile loput lihapulla-ainekset. Vaivaa taikina sekaisin ja jätä hetkeksi pöydälle tekeytymään.

Ota iso reunallinen paistinpannu ja siihen reippaasti voita. Muotoile jauhelihataikinasta pieniä lihapullia pannulle ottamaan väriä. Pyörittele hetken aikaa, että pullat ruskistuvat kauttaaltaan. Älä paista niin kauan, että rasvat lentävät pihalle.

Kun lihapullissa on nätti väri, nosta ne hetkeksi sivuun. Lisää pannuun vehnäjauhoja ja ruskista sekoittaen. Ohenna vedellä. Kaada siitten kerma pannulle sekä tomaattipyree ja kiehauta.

Laita lihapullat takaisin pannulle ja anna hautua kastikkeessa kypsäksi.

Tarjoa mummin lihapullat paksun, voilla hölvätyn perunamuusin kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

3 kommenttia

  1. seija juntunen -

    Näyttää hyvältä nämä reseptit ja selkeitä ohjeita sekä tavallisia ruokia meikäläiselle sopivia . Saako teiltä myös viikottain sähköpostin ohjeet vai miten tämä toimii.

Kommentoi