Moskovanpata

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Moskovanpata on helppotekoinen ja se saa muhia uunissa pitkään, jolloin maut tiivistyvät ja padasta tulee erittäin maukas. Muista varata hyvää carmenerestä tehtyä punaviiniä kylkeen.

Ainekset kahdeksalle

  • 1 kg naudan kulmapaistia (tai muuta paistia)
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 suolakurkkua
  • 1 dl kurkkulientä purkista
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl voita
  • 100g sinihomejuustoa

Mausteet

  • 1 rkl viherpippureita kokonaisena
  • 1 tl rakuunaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl paprikajauhoja

Leikkaa paistista pientä kuutiota. Silppua sipulit ja kuullota voin kanssa padan pohjalla. Lisää paistikuutiot ja ruskista pinnat kiinni. Jauhota lihoja vehnäjauholla ja kaada kurkkuliemi pataan. Mausta kunnolla ja anna hautua 150C uunissa kannen alla tunnin verran.

Leikkaa suolakurkku kuutioiksi ja lisää pataan. Murustele myös sinihomejuusto pataan ja sekoita. Pidä moskovanpataa vielä puoli tuntia uunissa ja anna tekeytyä pöydässä kannen alla ainakin vartin verran.

Tarjoa moskovanpata perunan ja smetanan kera.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi