Mole-kastike

Meksikolaisten sunnuntaifiestalta tuttu suklainen mole-kastike on makean ja tulisen täydellinen liitto.

Viimeksi päivitetty 10 kesäkuun, 2014

Ainekset kahdeksalle

  • 3-6 erilaista chiliä tuoreena (eri tulisuusasteet)
  • 2 rkl voita
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 25 g manteleita
  • 50 g rusinoita
  • 1 rkl jeeraa eli jauhettua juustokuminaa
  • 1 rkl korianterijauhoa
  • 1 tl kanelia
  • 400g purkki tomaattimurskaa
  • 2-4 rkl ruokosokeria
  • 10-70 grammaa tummaa suklaata

Paksupohjainen kasari hellalle lämpenemään. Voita pohjalle.

Leikkaa chilit puoliksi ja poista siemenet. Silppua sipulit raffisti.

Heitä chilit kasariin ja käristä hieman pinnasta. Lyö sipulisilput (myös se valkosipuli) kaveriksi ja kuullottele niin että sipuli alkaa ruskistua.

Mausta seos, pyörittele hetki ja laita loput ainekset kyytiin suklaata lukuunottamatta.

Hauduttele hissukseen kannen alla tunnin verran,

Meksikolaisten sunnuntaifiestalta tuttu suklainen mole-kastike on makean ja tulisen täydellinen liitto.

Viimeksi päivitetty 10 kesäkuun, 2014

Ainekset kahdeksalle

  • 3-6 erilaista chiliä tuoreena (eri tulisuusasteet)
  • 2 rkl voita
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 25 g manteleita
  • 50 g rusinoita
  • 1 rkl jeeraa eli jauhettua juustokuminaa
  • 1 rkl korianterijauhoa
  • 1 tl kanelia
  • 400g purkki tomaattimurskaa
  • 2-4 rkl ruokosokeria
  • 10-70 grammaa tummaa suklaata

Paksupohjainen kasari hellalle lämpenemään. Voita pohjalle.

Leikkaa chilit puoliksi ja poista siemenet. Silppua sipulit raffisti.

Heitä chilit kasariin ja käristä hieman pinnasta. Lyö sipulisilput (myös se valkosipuli) kaveriksi ja kuullottele niin että sipuli alkaa ruskistua.

Mausta seos, pyörittele hetki ja laita loput ainekset kyytiin suklaata lukuunottamatta.

Hauduttele hissukseen kannen alla tunnin verran,

 lisää vettä jos uhkaa kuivua.

Kun Mole-kastike on hautunut, jurauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää suklaata vähän kerrassaan ja maista missä kohtaa on hyvä. Itse en hirveästi laita mutta mexicolaiset rappaavat jopa 70 grammaa.

Anna vetäytyä kasarissa tunti ennen tarjoilua.